0%
1
+
LEKCJI wideo
które zmienią Twój pomysł na własne wino w dochodowy biznes. Zanim zaryzykujesz sprawdź czy winiarstwo jest dla Ciebie.
Oto co otrzymasz, dołączając do Szkoły Winiarstwa:
Genialne lekcje wideo
Czeka na Ciebie ponad 50 lekcji nagranych przez cały rok w winnicy.
Dokładne instrukcje od A do Z
Nauczysz się jak prowadzić dochodowy biznes winiarski. Poznasz cały proces na praktycznych przykładach.
Ułatwiający życie harmonogram rocznej pracy winiarza
Wskażemy Ci nieprzekraczalne terminy urzędowe, najlepszy czas na zabiegi pielęgnacyjne winorośli oraz kiedy i jak przeprowadzić winifikację.
Wszystkie tajemnice winiarza
Przekażemy Ci sedno sprawy oparte na własnych doświadczeniach, kompetentnie i na luzie. Zdradzimy wszystkie poufne i wypracowane przez 10-lecie prowadzenia winnicy techniki.
Łatwy proces uczenia się
Nasze lekcje możesz oglądać w dowolnej kolejności, wtedy kiedy tylko chcesz. Mówimy wprost i na temat, materiał ogląda się jak dobry serial. Nie tracisz weekendów na edukację w szkołach stacjonarnych. Nie ponosisz dodatkowych kosztów związanych z dojazdami i noclegami.
Nie tracisz kontaktu z żywym człowiekiem
Nasza szkoła daje Ci możliwość bezpośredniej konsultacji z nauczycielem, właścicielem winnicy Wiesławem Janasińskim. Możemy spotkać się w Winnicy przy Talerzyku lub porozmawiać telefonicznie.
Studenci Szkoły Winiarstwa są zachwyceni:
Pierwsze lekcja za Nami, czyli mężem i mną I nie żałujemy wydanych pieniędzy. Nam się podoba forma i zawartość merytoryczna. Podczas studiów stacjonarnych nie mieliśmy możliwości podpytać się właścicieli, wizyt na winnicy było bardzo mało. A teoria często mija się z rzeczywistością. Jednak dały Nam świadomość z czym winnica się wiąże, a i produkcja wina to Sztuka.
Teraz, przy Państwa pomocy wyciągamy z zakurzonych szuflad wiedzę. I dodajemy do niej rzeczywistość...
I nadal chęć posiadania własnej winnicy pozostaje niezmienna!
Teraz, przy Państwa pomocy wyciągamy z zakurzonych szuflad wiedzę. I dodajemy do niej rzeczywistość...
I nadal chęć posiadania własnej winnicy pozostaje niezmienna!

Agata Wawryszewicz
Jestem bardzo zadowolony, zarówno z formy jak i wartości merytorycznej kursu. Dokładnie o taką dawkę wiedzy mi chodziło;)

Paweł Berus
Polecam ten Kurs. Od podstaw, Konkretnie, Duży zakres wiedzy.
Szanse na dobre wino z mojej małej winnicy znacznie się podniosły.
Szanse na dobre wino z mojej małej winnicy znacznie się podniosły.

Łukasz Nadzikiewicz
Oto co otrzymasz, dołączając do Szkoły Winiarstwa:
Kliknij dowolną sekcję, aby zobaczyć, co znajdziesz w środku.
FILM 1 – Subiektywny przegląd danej literatury
FILM 1 – Kiedy i jak założyć winnicę.
FILM 2 – Nasadzenia i rusztowania.
FILM 3 – Koszt założenia winnicy.
FILM 1 – Sprzęty ogrodnicze niezbędne w uprawie winorośli.
FILM 2 – Urządzenia do produkcji wina.
FILM 3 BONUS – Porównanie urządzeń do uprawy gleby.
FILM 1 – Zimowe cięcie
FILM 1 – Przygotowanie rusztowań do podwiązywania.
FILM 2 – Kiedy i w jaki sposób należy podwiązać łozy na owocowanie.
FILM 3 – Sposób mocowania łozy na pojedynczego i podwójnego Guyota.
FILM 4 – Sposób mocowania łozy na sznur stały – pozioma łoza.
FILM 5 – Uzupełnianie ubytku w nasadzeniach winorośli.
FILM 1 – Zapobieganie chorobom winorośli.
FILM 2 – Nawożenie gleby i bryły liściowej.
FILM 1 – Fazy fenologiczne według skali BBCH.
FILM 2 – Pierwsza kontrola plenności. Utrącanie otwartych pąków.
FILM 3 – Letnie podwiązywanie łóz.
FILM 4 – Usuwanie pasierbów.
FILM 5 – Cięcie liści bocznych i uszczykiwanie górne.
FILM 6 – Podsumowanie lipcowej kontroli rozwoju rośliny.
FILM 7 – Druga kontrola plenności – zielony zbiór.
FILM 8 – Otwieranie okien.
FILM 1 – Organizacja pracy przed winobraniem.
FILM 2 – Zbiór białych winogron.
FILM 3 – Zbiór czerwonych winogron.
FILM 1 – Przerób winogron białych.
FILM 2 – Przebieg fermentacji winogron białych.
FILM 3 – Przerób winogron czerwonych na wino różowe.
FILM 4 – Przebieg fermentacji wina różowego.
FILM 5 – Przerób winogron czerwonych na wino czerwone.
FILM 6 – Przebieg fermentacji wina czerwonego.
FILM 1 – Zlewanie win białych do pojemników stalowych.
FILM 2 – Zlewanie win czerwonych do beczki.
FILM 1 – Prawne aspekty uprawy winorośli, wytwarzania i sprzedaży wina.
FILM 2 – Prawne aspekty w 10 punktach – podsumowanie.
FILM 3 – Etykieta wina.
FILM 1 – Styczeń.
FILM 2 – Luty.
FILM 3 – Marzec.
FILM 4 – Kwiecień.
FILM 5 – Maj.
FILM 6 – Czerwiec.
FILM 7 – Lipiec.
FILM 8 – Sierpień
FILM 9 – Wrzesień.
FILM 10 – Październik.
FILM 11 – Listopad.
FILM 12 – Grudzień.
Przykładowe lekcje:
Nawożenie gleby i bryły liściowej
Subiektywny przegląd polecanej literatury winiarskiej
Pierwsza kontrola plenności. Utrącanie otwartych pąków
BONUS: Jak założyć winnicę. Pierwsze kroki w produkcji wina
Poznaj nauczyciela

Trzynaście lat temu zamieniłem marzenie w profesjonalny biznes.
Polskie winiarstwo zaczynało się dopiero odradzać, a w regionie Dolnej Wisły byłem jednym z pionierów. Kiedy zaczynałem w Polsce było dwudziestu jeden zarejestrowanych producentów wina, dziś jest ich blisko trzysta. Wina z Polski zdobywają coraz większe grono wielbicieli i przybywa marzycieli, którzy chcą otworzyć własną winnicę. Ich prośby o wsparcie zaowocowały powstaniem Szkoły Winiarstwa, w której łączę pasję do produkcji wina z ponad 20 letnim doświadczeniem w prowadzeniu szkoleń zawodowych.
Produkuję ponad 4000 butelek wina rocznie. Działalność enoturystyczna przyciąga ponad 2000 klientów rocznie. Dotychczas przyjąłem gości z 46 krajów, a największa grupa liczyła 98 osób.
Wiesław Janasiński
Właściciel Winnicy przy Talerzyku
Cena pakietu premium